Családi gazdaságunk bemutatása


Gazdaságunk Pécs melletti Orfűn található. Városi emberből „visszavadulva „fogtunk bele a gazdálkodásba. Törekedtünk egy önfenntartó, bio-energiát felhasználó modern, ugyanakkor környezetbe illő gazdaság kialakítására ahol az állatok is és mi is jól érezzük magunkat. Ötvözni kívántuk modern világunk vívmányait a régen bevált nagyapai tapasztalásokkal. Célunk nem a hagyományok visszaállítása volt, hanem a multik árnyékában létrehozni és működtetni egy valódi életképes  helyi gazdaságot, mely megélhetést ad családunknak és segítő munkatársainknak. Gazdaságunk termékeivel pedig a környékbeli tudatos vásárlók igényeit szeretnénk kielégíteni vegyszermentes igazi ízekkel. 

Tejelő haszonállatainkat  -nagyapáinkhoz hasonlóan  -  tartjuk, azaz tavasztól őszig legeltetünk és saját földjeinkről származó, nem génkezelt gabonával abrakolunk . Tápot nem használunk ! Télen jó minőségű szénát etetünk. Ugyan állataink tejtermelése elmarad a nagy gazdaságok silóval és premixekkel  felturbósított tejgyáraitól, de hisszük, hogy az ilyen tej finomabb és valóban egészségesebb a nagyüzeminél ! A hagyományos tartásmód eredményezi a tojás és a hús valódi zamatát is.

Kritikának kaptuk egyszer joghurt termékünkre, hogy „tehén ízű” . Igen , valóban a mi termékeink alapanyagát valódi tehenek adják! Sajnos felnőtt egy generáció szlogenekkel dúsított, a termelékenységet hangsúlyozó iparvilágunkban akinek fogalma sincs a természetes tej, vagy az igazi hús ízéről.
                               Igen ! Vállaljuk, hogy termékeink eredeti ízűek.
 Ízfokozót,aromát, színezéket, manipulált zsírokat nem tartalmaznak!

Termékeinket azoknak ajánljuk, akik gyermekkoruk már-már elfelejtett ízeire vágynak , vagy azoknak akik tudatosan keresik az egyszerűen egészséges, tápláló ételeket.

 

Fogyasztóinknak jó étvágyat kívánunk.